Storhogna

Hallå!
Vet ni vad jag gör just nu? Nej trodde väl det... Jag sitter med mamma, pappa och Julli i en jättemysig inneträdgård, dricker barndrinkar, äter snaks och bloggar! Vi kom fram i lördags och i går och under dagen har vi åkte en massa i backarna! Det är bra väder och super mycket snö!! Superhärligt! Bilder kommer när vi kommer hem. Nu ska vi gå och köpa oss varsin drink till och sedan åka hem och åka pulka race!! Haah! :P Ïgår kom vi nämligen på en super rolig grej med pulkan så vi flög över en snöhög! Haha! Så himmla roligt! Vi skrattade asmycket! :D Haah! Nu vill julli blogga, så jag får lämna över datan till henne!

Hoppas du har det lika bra som jag!
Kram Ellen :D

Fredag-Sportlov!

Tjoo!
Äntligen sportlov!
Och imorgon åker vi till fjälls! Vi ska hämta Julli vid 12 och sedan åka vidare. Dagen har varit bra. Proven jag hade gick faktiskt oväntat bra och sista lektionen (SV) ställde vår svenska lärare in! Skönt va!? Så jag åkte till täbban med Vicke och Julia, och mamma skulle komma vid 3 tiden dit. Jag köpte en fleecetröja till fjällen, ett par jättesöta ballerina skor som var på rea, ett par socker och ett par underställsbyxor eller om man kallar det långkalsånger.. haaha :P Blev riktigt nöjd med allt! Kvällen har tillbringats hos Elise och vi har bastat och haft spakväll! Jätte trevligt! Så nu är mitt ansikte jätte fint, haah! :P Naglarna är också maikyrmålade. Det blev sådärbra men om man kollar en bit ifrån ser det ok ut :D Nu ska jag ta och kolla så att all packning finns med och sedan ska jag nog gå och sova!

Här kommer bilder från dagens köp och maikyr:
   

Orkade inte vända på alla bilder... Men hur som helst här kommer förklaring:
1. Raggsocker från intersport 80 kr.
2. Skor från Belles shose (tror jag den heter) 99 kr.
3. Fleecetröja från intersport 250 kr.
4. Manikyr (vanlig frans manikyr depend)

God natt allihopa! Sov så gott! Jag kanske hinner sriva ett litet inlägg innan jag åker imorgon men annars blir det inte förrens om en vecka. Kanske kan låna mammis eller pappis data och hitta ngt trådlöst någonstans, men jag får se.. :D

Kram/Ellen

God natt!

Nu ska jag sova! Hoppas på att förkylningen är borttrollad när jag vaknar imorgon! :P


Mina reebok är bara lite slitna, hah! :P Behöver nog göra ett inköp av nya snart! Reebok är så himmla sköna!

Sov gott!

Just one day left!

Hej igen!
Hostan har inte blivit mycket bättre men jag får väl tvinga mig till skolan imorgon hur som hälst eftersom de två roliga (host) proven väntar! Det bli så jobbigt om jag missar de för då måste man hålla på och ta igen efter sportlovet... Hur som helst, nu är det bara 1 dag kvar innan jag och Julli sitter i bilen till fjällen! Så det är väl den viktigast andledningen till att bli frisk för. LÄÄNGTAR SÅ JÄVLA MYCKET! Men för att bli frisk ska jag sova tidigt ikväll också. Packningen är nästan klar! Stolt! :P  Det sista får göras imorgon eftermiddag och på lördag morgon innan vi åker. Nu ska det tittas på sveriges värsta bilförare och drickas te med familjen. Kanske äta några av mina nybakade kakor jag bakade under dagen! Mycket gooda!!

Ha det bra! /Ellen

...

Hello igen!
Nu är NO:n nästan färdig och jag har suttit och läst boken vi måste läsa "Afrodite och döden" Den är faktiskt väldigt bra, men också väldigt läskig/hämsk. Alla kanske inte skulle tycka den är läskig, men jag har alltid tyckt det är otäckt med läskiga saker så.. jajah..

Jag hittade ett par skit coola jeans på forever21 som är väldigt spec. men jag skulle deffenitivt kunna tänka mig att ha dom!



Pris: 27.80 $
Skorna passade ju också till väldigt bra! Synd bara att det är så krångligt att beställa från en USA sida...


Hejdå! Från en hostig Ellen :P


Sjukling

Hej på er!
Det fick bli en hemma dag idag. I natt hostade jag som bara den och jag är väldigt snuvig. Igentligen ville jag gå till skolan idag, eller ville och ville, det hade behövds eftersom vi har NO prov imorgon och idag har sista lektionen inför provet. Sen blir det pannkakor till lunch... hmm.. Vi får typ aldrig det, och sen när man är hemma och är sjuk, som jag heller inte brukar så ofta, blir det ju en supergod lunch. Jag ska nog mest vila underdagen, troligtvis kolla på någon bra film. Men för att jag inte ska komma efter i skolan är det nog bäst att jag pluggar lite också. I alla fall i de böcker jag har hemma. Sen måste ju packningen bli klar också. Packlistan blev klar i går så nu är det väl bara att börja slänga ned allt i väskan!

Nu ska jag gå och plocka undan frukosten.
Hejdå /Ellen

Onsdag

Hallåj
Jag är just nu trött som en elefant, hah! Nej, så heter det ju inte! Jag är trött som hmm.. vad säger man, trött som en... väldigt trött människa.. hmm.. det lät väl heller inte så bra, men men.. Haah! Trött är jag i alla fall. Tyvärr har förkylningen inte gått över så mkt... Är fortfarande väldigt hostig men vi ska köpa hostmedecin imorgon. Eftermiddagen ägnades till gitarr i 20 min i vaxholm och plugg. No och spanska. Två prov på fredag, som jag antagligen har skrivit i inläggen innan. Nu är det bara två dagar kvar! Tänkt, två dagar Julli! Då sitter vi i bilen på väg upp! Det ska bli så jävla kul! Ett problem är bara att jag inte börjat det minsta med packningen, eller ja, bara skrivit upp några få saker på en packlista.. och jag har ingen tjock fleectröja som passar. Fast det ska jag och mamma fixa på fredag i täbban. Så det kommer nog att lösa sig med packningen också! Ska nog ta och börja nu! Japp så får det bli, sen blir det nog tidig kväll för mig. Ska lägga mig och lyssna på en ljudbok som jag fick i födelsedagspresent. Den heter Hur kär får man bli? Har du kanske läst den på bok eller lyssnat på den? Var den bra? Skriv gärna i komentarerna!

Ha det bra! :D/Ellen


Jag i storhogna (dit familjen, jag och julli ska) år 2006!


Tisdag

Halloj! :D
Idag har det varit en bra dag förutom att jag är jätte hes. Förkyld vill säga. Det bara måste bli bättre tills på lördag då jag ska upp till fjälls! (Bara 3 dagar kvar!!) Men jag tror det börjar bli bättre. Efter skolan hämtade farmor mig i skolan och vi åkte och hämtade Maja på hunddagiset och sedan hem till farmor, farfar och Majas bästakompis Doris. Där fick jag mellis, dvs. bullar, kakor och farmormackor, mums :P haah! Och gjorde lite läxor. Vid halv 6 kom mammi och hämtade mig och vi åkte hem till syster min och åt middag. Nu ska jag ta och göra lite flera läxor, vi har nämligen 2 prov och ganska mkt läxor denna vecka, Roligt va!? (ironisk). Nja.. sådär kul är väl det men det är ju sådant som bara måste göras.. Sen blir det i alla fall ett efterlängtat andraavenyn avsnitt på 1:an kl. 21.00 Det är roligt! :D

Dagens outfit:

Grå tröja: Gina Tricot. (lite uppsydd av mig eftersom den var så himmla lång)
Jeans: Filippa K (Lite insydda av mig och mamma eftersom de var för utsvängda för min smak)
Strumpisar: H&M
Skärp: Marknad i Spanien

Ha det bra! :D
Kramar/Ellen

Måndag

Hej hej!
Idag var det en väldigt bra skoldag! Rolig data, idrott, so och drama! Engelskan var väl sådär.. menmen..
Eftermiddagen har gått åt till att plugga, plugga och plugga lite mera.. haah :D Inte så himmla skoj, men nu börjar jag bli klar! Har stött på ett svårt matteproblem i läxan men vi får väl försöka ta itu med ett här hemma efter middagen.

Åh, det är bara 5 dagar kvar till sportlovet! Lääängtar! Julli vet hur jag känner! Haah :P Lääängtar! Hihi :) Nu ska jag hjälpa mammis med middag och eventuellt börja packa till sportislovet. Syrran har en skitbra packlista jag kunde få låna, men jag vill kanske ha med mig vissa andra saker... hmm.. jag får se om jag orkar göra en ny eller inte..!

Ha det bra! :D
Kram /Ellen

Söndag

Hej igen!
Nu har jag kommit hem från fotbollen och tänkte bara skriva ett litet inlägg innan jag hoppar in i duchen. Snacka om att jag är svättig. Först barngyma ledare från 9-10 och sen hem fort och byta om. Efter det iväg igen och spela fotboll i 1 timme och 20 min. Men det är väldigt skönt när man är klar och känner att kroppen har jobbat! Om en vecka är det spotlov, eller det är faktiskt bara 6 dagar till sportlovet! Så, om 6 dagar vid den här tiden sitter jag och Julli i bilen på väg upp till Storhogna som ligger nära Vemdalen! Fy faan vad jag läängtar!!! I tre hela dagar kommer Julli och jag åka i backarna och inte nog med det, det är 1m djup snö! Så det kommer nog bli mycket ute i snön lekande också, haah :P Kanske bygga några snögrottor! :D Nej, nu måste jag sluta och sitta och skriva om det, för då längtar jag bara ännu mera, alltså för mycket! Haha!;D 
Idag på eftermiddagen ska fotbollslaget hem till en min granne(som också går på fotboll) och äta lunch-middag och ha skoj! Så om jag ska hinna ducha, skriva packlista och städa rummet innan det borde jag nog börja nu... så hejsvej så länge!

Kram Ellen

God morgon!

God morgon! Hur mår ni då?

Jag ska precis åka iväg till barngympan nu,, så jag hinner inte skriva mer...

Har det bra! :D


Happy birthday to me! :P

Hej hallå på er alla! Nu sitter här inte en 13 åring och skriver längre utan en 14 åring!! Haah! :P Födelsedagen har varit jätte bra! Mamma, pappa och syster väckte mig vid halv sju imorse med sång, presenter och våfflor! Efter jag hade öppnat presenterna och ätit en våffla gick vi upp och gräddade ännu flera våfflisar! När klockan var 20 i åtta skjuttsade pappis mig till skolan där jag fick en massa grattis kramar! Och fin sång, hm... hah! :D Det är väl det jobbigaste med att fylla år på en vardag, haah, alla sjunger för än. Först på engelskan, sen på matten, sedan på spanskan, efter det på kören och tillsist i själva matsalen,.. kul va,, haaha njaa.. nådär är väl det men man får väl bara skratta lite åt det! :D

Present bilder:
                 

     

Bildförklaring:
1. Arband av kusinerna där det står live, love, laugh
2. Ja, hela tjocka släkten var ju här igår så då fick jag  två st. bio presentkort, badbomber, badskumm, en shopping dag med farmor och en ljudbok.
3. Min fina födelsedags blomma som jag fick av mammis, pappis och Heddis imorse. 
4. Planch med två småbarn som pussas.
5. Presenterna av familjen. Jättefina! Ni kan ju se på bilden vad det är! :P
6. Blomma i vas som jag valt själv på IKEA. :D
7. Dundersör kofta från gina fick jag oxå! :D
8. Små korgar att lägga saker i till rummet.
9. Lång, rund kudde med detta mönster!

Så nu vill jag säha tack, tack och ännumera tack till familjen och släkten! :D Love you!<33
Man känner sig faktiskt lite borskämd... men en jag vet inte om ni såg på en av bilderna men jag fick faktiskt ett fadderbarn i SOS barnbyar av mamma och pappa. Det blir väl familjens fadderbarn men det är jag som har tjatat lite på att dom ska fixa det! Stolt! ^ Haah :P

Ha det bra! Från fjortonårige Ellen! :D

Släktfest! :D

Tjoo!
Nu börjar släkten gå och jag ska snart gå och lägga mig! Imorgon fyller jag ju 14 år!! Etfersom syster fyllde år förra veckan var det släkten på middag idag som gällde. En riktigt lyckad kväll blev det! God mat och min favvo efterrätt hallon parfe (stavning?)  Det är typ som en hemmgjord hallonglass fast godare! :P Hur som helst, nu är det läggdags för mig som sagt. Har lite ont i huvudet men jag hoppas på att det gåröver tills imorgon!

Outfiten för kvällen:

Sorry, suddig bild.. men, men, det får duga..
Tunika:
Ärvt av kussarna
Tights: ?
Strumpor: H&M
Inte så spec. kanske, men tunikan är den skönaste plagget jag har! LOVE IT!  Enkelt och fint tycker jag! Vad tycker du?

Sov gott och glömm inte att gratta mig imorgon!! Haah :P
 /Ellen




Måndagkväll

Hej hej på er!! :D

Nu har familjen ätit middag! Min hemkunskapsläxa, pannkakor! Riktigt mumsigt! Hann tyvärr inte ta någon bild på dem innan vi åt upp dom! Haha! Men, men, alla vet väl hur pannkakor ser ut!? Haah! :P

Sen hittade jag en ursnygg outfit från bubbleroom som kommer här:

 (klickbar)

Tröjan var verkligen jättefin!
Pris: 695 kr.



Nu blir det TV dags med familjen! :D

Ha det bra! :D
/Ellen

Roliga Måndag!

Hallojsan! Hur är det med er?
Jag kom hem för kanske 20 min sen. Skolan idag har varit rolig faktiskt! Vi började med den enkla datalektionen där man typ inte gör ngt.. haha :P Sen hade vi idrott och efter det engelska. Därefter åt vi lunch. Ganska god lunch faktiskt tycker jag! Sen hade vi den roliga dramalektionen och sedan bara en SO lektion kvar! Måndagar är de bästa skoldagarna med roligaste lektioner! Även om engelskan och so:n sabbar den roliga dagen lite.. :P Haah! När vi slutade gick jag till Majas(vovvens) dagis och hämtade henne där och tog sedan bussen hem. Etersom det inte fans någon passningsbuss och det var så fint väder bestämmde jag mig för att ta en promenad. Det gillar ju Maja också! Det tog lite längre tid en det brukar för jag stannade och tog några fina bilder. Det var verkligen super fint väder! Inte ett enda moln! Sånt gör mig på väldigt bra humör! Nu ska jag gå och göra SO läxan, sånt gör mig inte på så bra humör... haah :P Men, men allt kan ju inte vara roligt alltid! Efter SO:n får det bli hemmkunskaps läxa. Plättar. Ganska roligt! Men jag tror nog jag gör pannkakor istället eftersom plättar tar längre tid...

Här kommer några bilder!


Världens finaste vove i det härliga vädret!


Skuggor av mig och Majsi! Ser ni, himmlen är helt blå! =)


The lovely (stavning?)  sun! <3


And mee... :P


Ha det bra! =D /Ellen


Nedräkningen:

Födelsedag: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13  (3 dagar kvar till 14 års dagen om man ej räknar med födelsedagen!! :D)

Sportlov:        1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 (12 dagar kvar till sportlovet!! :D)



 

Helgen

Hejsvejs!
Jag vet, jag har inte bloggat under helgen men jag har inte hunnit och inte haft så stor lusst...

Hur som helst, i lördags var jag och provade i en gympagrupp som hette RM äldre.  Det var lite kul, för min gammla tränare tränade där, haha! :P Så som ni förstår då var de tjejerma lite äldre än mig, men det var bra nivå och dem var snälla! Jag får se om jag fortsätter... Det skulle vara roligare om man hade någon i min ålder som gick i samma grupp! Därför tänkte jag försöka övertala Denise! :D Hon har sagt att hon skulle villja börja gympa igen, och det skulle vara jätte kul om hon ville börja i den här gruppen med mig! Men vi får se.. Efter gympan hämtade vi Julli hemma hos henne och vi åkte hem till mig. Vi hade det trevligt och hon åkte hem någon gång vid halv 10-10 ungerär.

Idag har varit en väldigt lugn dag. Jag var i gympahallen och var ledare för mina gympabarn och sedan var jag bara hemma med familjen. Jag har kollat på en film. Paris Hilton filmen, den var riktigt kass! Sen har jag läst ganska långt i min bok och ja, bara tagit det lugnt!

Nu ska jag gå och fixa mig iording inför att sova! God natt! :D /Ellen


Jag har ju inte gjort nedräkningen på några dagar men här kommer den!

Födelsedag: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13  (4 dagar kvar till 14 års dagen om man ej räknar med födelsedagen)

Sportlov:        1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 (13 dagar kvar till sportlovet)


Fredag

Hej på er alla (om det nu är så många som läser min blogg... Haah..) Vart har alla komentarer tagit vägen? Fortsätt som förut! Då blir det mycker roligare att blogga!

Hur som helst, idag efter en lång skoldag (som alla fredagar) åkte jag hem till min gamla kompis Felicia! Hon bor i Rimbo och skulle ha tjejmiddag idag eftersom hon snart fyller år. Jag kom till Rimbo station kl. halv fem och där mötte Felicia och hennes kompis Lollo mig. Sen gick vi hem till henne och óch började fixa lite tills de andra skulle komma. När kl. var halv sju ungerär var vi klara och de andra tjejorna dök upp. 5 superduper roliga och snälla tjejor. Eftersom alla de kände varandra todde jag att jag skulle bli lite "utanför" Haha, men så var det absolut inte! De var jätte snälla och jag lärde känna dem alla ganska bra faktiskt! Det var hur som hels en riktigt lyckad tjejkväll! Pappa kom och hämtade mig där vi 10 tiden. Jag skulle gärna varit kvar längre och vi hade tänkt att jag skulle sova där eftersom jag och Felicia inte träffas mer en typ 4 ggr. /år. Men eftersom syster fyller 12 imorgon ville jag vara hemma och gratta henne på morgonen tillsammans med familjen!

Här kommer outfiten för tjejmiddagen:
 (Klicka för större bild.)

Rosa blus: Odd molly
Rosa linne(under): H&M (tror jag..?)
Jeans: BikBok
Strumpor: H&M


Nu ska jag gå och slå in Heddas(syrrans) presenter!

Ha det bra och sov så gott! :D /Ellen

Torsdag

Hej på er!
Det blir absolut inget lång inlägg nu... men bara en liten nedräkning!

Födelsedag: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13  (7 dagar kvar till 14 års dagen om man ej räknar med födelsedagen)

Sportlov:        1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 (16 dagar kvar till sportlovet)

Ska gå och göra mig iårdning för att sedan sova! God natt! =D
/Ellen

Onsdag

Hej på er alla människor!
Först vill jag säga ett stort grattis till Elise som fyller 14 idag! Grattis!
Idag som vanligt var jag i skolan, en helt OK skoldag. Efter åkte jag till gittaren och sedan hem. Jag var hemma vid typ halv 5 och gjorde då iårdning en stor kopp varm oboy. Love it! Samtidigt som jag njöt av den gjorde jag lite av nästa veckas matteläxa. Den här veckan har vi nästa inga läxor! Skönt va!? Så varför inte passa på att göra några av nästa veckas läxor så man slipper stressa då! Mammi och pappi är inte hemma under kvällen så jag och syster fixar lite mat tillsammans. Vi tänkte ta och sätta på någon film medans vi äter. Så för att bli klara snart borde jag nog gå upp till köket för att börja fixa med middagen.

Födelsedag: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13  (8 dagar kvar till 14 års dagen om man ej räknar med födelsedagen)

Sportlov:        1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 (17 dagar kvar till sportlovet)

 
   Hjärt kopp med mumsig varm oboy!

Ha det bra! :D /Ellen


...

Hejsan!
Nu har vi precis ätit klart glass och jordgubbar. Mums! Familjen kollade lite på bygglov också, men jag tröttnade lite så jag gick ned till datan. Snart ska jag gå upp för att se andra avenyn. Sedan ska jag nog försöka läsa ut min bok, haha typ 200 sidor kvar... men jag ska försöka! :P Eter det är nog dags för mig att sova, eller åtminstone försöka.

Ska upp till TV:n nu, så ha det bra! :D

/Ellen

Tisdag

Tjolahopp!
Nu är det frid och fröjd är hemma, syrran kom in på begtorp i musik, drama, dans! Skoj va!? Nu får jag bara ta och hoppas på att hon får de lärarna som jag vill att hon ska få! Efter det kommer min lilla plan fungera.. haha! Dagen har varit bra. När skolan var avklarad tog jag en sväng förbi täbban och köpte presse till Elise och en annan kompis. Sen kom mamma och hämtade mig och eftersom jag hade glömt plånboken hemma fick jag pengar av henne och köpte det jag bestämt mig för till friendsen. Jag passade också på att visa mammi två koftor jag önskar mig i födelsedagspresent. Mycker fina från Gina Tricot.

Jag tänkte börja med en liten nedräkning till födelsedagen och sportlovet.

Födelsedag: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13  (9 dagar kvar till 14 års dagen om man ej räknar med födelsedagen)

Sportlov:        1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 (18 dagar kvar till sportlovet)

Nu ska syster och jag ta en sväng till Ica med vovven för att köpa lite glass och gott för att fira att hon kom in på bergtorp!

Ha det bra! /Ellen

God natt! =)

Hej på er!

Har inte hunnit skriva något under dagen men här kommer en snabb beskrivning!
-Skola till kl. 15.35
-Bussen hem kl. 15.53
-Matteläxa
-Laga hemkunskapsmiddagen
-Iväg på fotbolls utväcklingssamtal
-Hem och göra klart matte och äta middag
-Kolla lite TV med familjen

Och nu, ska jag gå och läsa ett tag innan det blir sleep dags.

Så sov så gott!  /Ellen


Vit chokladsås!

Jag har precis gjort en superduper god vit chokladsås!
Här kommer receptet!


För 6-8 portioner:

1/2 dl. vatten
1 1/2 dl. grädde
2 msk. socker
150 g vit choklad

Gör så här: Koka upp vatten, grädde och socker och låt det sjuda ett par minuter. Hacka den vita chokladen och lägg den i en bunke. Låt gräddblandningen svalna en aning och häll sedan det över den hackde chokladen så den smälter.

 (klicka för större format)

Ha det bra! :D /Ellen

Jag är med och tävlar!

Den här tävlingen är jag med i :
http://stylemind.blogg.se/2009/january/goodiebag-tavling.html




Och denna:
http://finehair.blogg.se/2009/january/utkast-det-har.html?_tmp=eb2b6577d1b88ef7b5d1bdf9cf5472d5af1bab46



Önska mig lycka till! :D

Söndag

Hallojsan!
Jag har nu kommit hem från barngympan. De flesta börjar lära sig jula nu! Det är ganska collt att se hur barnen blir duktigare och duktigare för varje gång! Men hur som hälst, nu skulle jag igentligen vara och träna fotboll men jag hade ingen ork... Så det får väl bli nästa söndag. Idag har jag faktiskt inte kommit på så mycket att göra änn. Men i kväll kommer Lelle, pappas bror och äter middag. Det blir säkert trevligt. Jag skriver antagligen mera senare!

Ha det bra!
/Ellen

En sommar outfit!




Sött va?


Nu ska jag sova! God natt!


RSS 2.0